Milyen a jó családi autó-női szemmel

A családi autó kiválasztásánál érdemes néhány triviálisnak tűnő, de annál fontosabb praktikus szempontot figyelembe venni, ami csak egy anyát érdekelhet. Vagy mégsem?....

A családi autó kiválasztásánál érdemes néhány triviálisnak tűnő, de annál fontosabb praktikus szempontot figyelembe venni, ami csak egy anyát érdekelhet. Vagy mégsem?

 

 

 


04.JPG09.JPG01 (2).JPG11.JPG03 (3).JPG11.JPG10.JPG

 


Ebben az írásban szó sem lesz köbcentikről, alufelnikről és hengerűrtartalomról. Nem lenne hiteles, mert egyáltalán nem értek hozzá. Úton a használtautó kereskedésbe biztos felmarkolnék egy megbízható szakit. Na, nem a páromat, őt csak két dolog érdekelne. Az egyik, hogy mennyire ritka járgányról van szó, mert ő aztán nem ül tucat autóba, a másik pedig a hifi berendezés.

 

 

Egy nőnek -pláne anyának-, az első és legfontosabb a biztonság. Ahogy az ember szülővé válik, nincs annál fontosabb, hogy a gyerekeit biztonságba tudja. Ezért legyen légzsák, ABS, tolatóradar stb. mindez egy masszív autóban megbízható márkától.

 

3 ajtós járgány szóba se jöhet. Van már központi zár a világon, és azt a hajolgatást, gyömöszölést, amit mondjuk két izgő-mozgó csemete beszuszakolása jelentene a gyerekülésbe, hátra, netán overálba, na  ezt nem kívánom senkinek.

 

Legyen tágas! Nem csak a csomagtartó, az üléstér is! Apa hátát biztos jó móka rugdosni vezetés közben, de neki talán nem annyira.

 

A bőrkárpit a legpraktikusabb! Igaz kicsit mélyebbre kell nyúlni a zsebünkbe, viszont akármit szét lehet rajta kenni, le lehet enni, össze lehet sározni, különösebb baja nem lesz, mert egy nedves ruhával könnyedén letisztítható.

 

Jól jönnek a pohártartók, a sötétített üvegek és egy beépített TV DVD-lejátszóval, hogy útközben is meg lehessen nézni a Némó nyomábant ezredszerre, de ezek olyan extrák amikről le lehet mondani. Egy család számára az autó ugyanis elsősorban eszköz, nem státuszszimbólum, ezt talán nem árt néhány apának észben tartani. ;-)