Ford Mondeo - Találjuk meg a legjobb megoldást!

Megvegyem újonnan, vagy inkább használtan lenne előnyösebb? A kérdést legtöbb esetben a pénztárcánk vastagsága határozza meg. Sokan félnek korábbi tulajdonostól autót vásárolni, de az igazság az, hogy némi odafigyeléssel remek vételeket lehet bonyolítani.

 

 

 

Megvegyem újonnan, vagy inkább használtan lenne előnyösebb? A kérdést legtöbb esetben a pénztárcánk vastagsága határozza meg.  Sokan félnek korábbi tulajdonostól autót vásárolni, de az igazság az, hogy némi odafigyeléssel remek vételeket lehet bonyolítani.

 

 

 

FORD MONDEO 2.0 TDCi Titanium

 

 

A legtöbb gépjármű már a szalonból kigurulva az első néhány kilométer után elveszíti értékének tíz százalékát. 1 év alatt 15-35% körüli ez az arány, míg 4 év alatt ez már akár 50% is lehet. Ebből arra következtethetünk, hogy nemrégiben megjelent viszonylag ”új”, jó állapotban lévő, kevés kilométert futott modellekhez is hozzájuthatunk jó áron. Ha tudjuk, hol keressük.

 

 

 

 


FORD MONDEO 2.0 TDCi Titanium
Egy négyéves Ford Mondeo esetében az értékcsökkenés megközelítheti akár a 70%-ot is. Miért?
Azért mert az első generációs változatoknak több olyan hibája is volt, ami általánosan jellemzővé vált a modellre. Azonban az újabb változatoknál kijavították a korábbi hibákat.


A legnépszerűbbek a 2003-2007 között megjelent modellek. Ezek már igen komoly felszereltséggel bírnak, és az újabb 2008 és utána megjelent modelleknek köszönhetően a használtautó piacon nagyon lecsökkent az áruk. Ezek tükrében nagyon jó befektetésnek ígérkezhet egy Mondeo megvásárlása.

 

 


FORD MONDEO 2.0 TDCi TitaniumA szakértők szerint elsősorban a dízeleseket kell előnyben részesíteni, mert ezeknek jobb a szerviz igényük. Egy 2.0 TDCi Mondeo esetében a következő számok a mérvadóak. Az orrban egy 1997 cm3  4 hengeres, 140 LE dízelmotor foglal helyet. A váltó 6 sebességes és a kombinált fogyasztás 5,9l/100 km. A gyorsulása 0-100km/h-ra 9,5 mp. Az autó végsebessége 210 km/h.


Megjelent 4 és 5 ajtós kiszerelésben is. A felszereltség nagyban változhat, de jellemzően van benne ABS, ASR, menetstabilizátor, állítható kormány és fékasszisztens. Ezek mellett van még beépített fedélzeti számítógép, elektromos ablakemelők és automata légkondicionáló berendezés is.  A csomagtér pedig közel 500 L-es.


Természetesen nagyban eltérő lehet egyes Mondeok felszereltsége, de használtan már nagyon jó áron hozzájuthatunk egy erős motorral, jó felszereltséggel és barátságos kombinált fogyasztással rendelkező darabhoz. 

Ha Ön is szeretne egy Ford Mondeo-t, látogasson meg minket és válasszon kínálatunkból!